|
عباس عبادی در گفت وگو با خبرنگار نظام پرستاری اظهار کرد: در پنل بهداشت روان در حوادث و بلایا این کنگره عنوان شد که پرستاران نیز در معرض مشکلات روان هستند چون در جنگ ها و بلایا بیش از هر کسی شاهد کشته شدن و صدمه دیدن افراد هستند همچنین خانواده پرستاران بومی در بلایای هم در معرض آسیب و مرگ هستند از این رو این پرستاران نیز بیش از سایرین در معرض آسیب های روان هستند.
وی ادامه داد: پرستاران باید برای لحاظ بهداشت روان در جنگ ها نیز آمادگی داشته باشند تا بتوانند رزمندگان را در مواجه با مشکلات روان نظیر مشکلاتی چون دیدن مرگ همرزمان، قطع عضو و دوری از خانواده آماده کنند.
عبادی از کودکان به عنوان جمعیت در معرض خطر در حوادث و بلایا نام برد و گفت: کودکان جزو گروه های آسیب پذیر در بحرانها و بلایا هستند و مراقبان بایستی نگاه ویژه ای به این افراد داشته باشند.
وی با بیان اینکه از مشکلات مهم پس از بلیه و بحران بروز مشکلات اعصاب و روان است، ادامه داد: از این رو آگاه سازی و آموزش جامعه و افزایش ظرفیت های روان در این باره الزامی است و تاکید بسیاری بر آموزش جامعه و خانواده ها در مواجهه با بحران شده است.
مسئول کمیته علمی پرستاری پنجمین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایا ادامه داد: ایران جزو 10 کشور بلاخیز دنیا اعم از طبیعی نظیر زلزله و سیل و بحران بشرساخته نظیر حوادث جاده ای است و در بحث حوادث و سوانح جاده ای رتبه در جایگاه اول یا دوم دنیا قرار دارد.
به گفته عبادی، ایران به لحاظ 8 سال دفاع مقدس تجاربی در این خصوص دارد همچنین به لحاظ ژئوپلتیک در معرض انواع حوادث و بلایای طبیعی و بشرساخته است.
وی درباره پنجمین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایای طبیعی اظهار کرد: شعار امسال این کنگره انجام مدیریت در مدیریت بحران است که از 5 تا 7 بهمن با محوریت بسیج جامعه پزشکی و همکاری دانشگاه ها و موسسات مختلف در حال برگزاری است.
مسئول کمیته علمی پرستاری پنجمین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایا افزود: در بخش پرستاری این کنگره 9 کمیته علمی فعالیت داشتند و امسال بر خلاف گذشته بخش پرستاری فعالیت مستقلی دارد. (در سال های گذشته جزو کمیته درمان و سلامت بود)
عبادی ادامه داد: در این کنگره 380 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 80 مقاله مربوط به بخش پرستاری بود که در قالب پوستر و سخنرانی طی 3 روز ارائه می شود.
وی با بیان اینکه در کمیته بهداشت 3 کارگاه با عناوین پروتکل نویسی در بلایا، تریاژ و CPR پیشرفته پیش بینی شده است، گفت: همچنین 6 پنل با عنوان مدیریت تیمی در پرستاری بحران، تجربیات پرستاران بم، بهداشت روان در بلایا، آسیب شناسی ساختار و فرآیندهای مراکز بالینی، صلاحیت های عمومی و تخصصی پرستاران در بلایا و آسیب شناسی کوریکولوم های آموزشی برای آمادگی برای بلایا برگزار می شود.
پنجمین کنگره بین المللی بهداشت،درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایا از 5 تا 7 بهمن در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران( پردیس همت) برگزار می شود.
پایان خبر
مسئول کمیته علمی پرستاری پنجمین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایا افزود: این افراد در معرض عارضه چونPTSD هستند از این رو آمادگی رزمندگان و خانواده هایشان پیش از اعزام به جبهه الزامی است.
|