1401/06/20١٧:٠٢

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور:

محاسبات حقوقی پرستاران برای اجرای تعرفه گذاری از اول دی ماه 1400 انجام می شود

محاسبات حقوقی پرستاران برای اجرای تعرفه گذاری از اول دی ماه 1400 انجام می شود

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: بر اساس تفاهم میان سازمان نظام پرستاری کشور و مجلس، دولت و وزارت بهداشت، قطعاً از اول دی ماه سال ۱۴۰۰این آیین نامه اجرایی می شود و قابل ذکر است که بر اساس آیین‌نامه بازتوزیع در اولین ماه محاسبات حقوقی پرستاران صورت می گیرد و ضرب در تعداد ماه‌های گذشته با مبلغ دی ماه ۱۴۰۰ می‌شود و معوقه پرستاران پرداخت می‌شود و بودجه این امر نیز تهیه شده است.

 

 

دکتر محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری در گفت‌وگو با برنامه فرامتن شبکه افق بیان کرد: در سال گذشته مقام معظم رهبری در روز پرستار بر اجرایی قانون تعرفه گذاری پرستاری تاکید فرمودند و از دولت و وزارت بهداشت خواستار اجرایی این مصوبه شدند. بنابر این در دو سال اخیر دولت ورود جدی به این مبحث داشته و تقریباً با برگزاری ۳۶ جلسه با دبیرخانه شورای عالی بیمه و سه جلسه در صحن شورای عالی بیمه و دو جلسه برای مصوبه دولت، منجر به این امر شد که آیین نامه قانون تعرفه‌گذاری حقوق پرستاران مسیر شورای عالی بیمه و دولت را طی کند.

میرزابیگی ادامه داد: در همین خصوص بعد از ابلاغ مصوبه دولت که مرتبط به اوایل سال است، سه دستورالعمل آیین‌نامه ثبت خدمات و تعرفه‌ها در اچ آی اس بیمارستان‌ها، نحوه رسیدگی و محاسبه بیمه‌ها و آیین‌نامه بازتوزیع تعرفه‌ها، باید در رابطه با آیین‌نامه دولت نوشته می شد تا مشخص شود که درآمد حاصل باید چگونه و با چه کیفیتی میان پرستاران توزیع شود. خوشبختانه این آیین‌نامه دو روز پیش ابلاغ شد.

وی در ادامه خبر داد: بر اساس تفاهم میان سازمان نظام پرستاری کشور و مجلس، دولت و وزارت بهداشت، قطعاً از اول دی ماه سال ۱۴۰۰این آیین نامه اجرایی می شود و قابل ذکر است که بر اساس آیین‌نامه بازتوزیع در اولین ماه محاسبات حقوقی پرستاران صورت می گیرد و ضرب در تعداد ماه‌های گذشته با مبلغ دی ماه ۱۴۰۰ می‌شود و معوقه پرستاران پرداخت می‌شود و بودجه این امر نیز تهیه شده است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پاسخ به سوال، آیا میزان افزایش حقوق پرستاران مشخص است؟ پاسخ داد: این امر به حقوق ارتباطی ندارد و بستگی به فعالیت پرستاران در بخش دارد.
میرزابیگی در ادامه به شایعه تفاوت میان پرستاران دولتی و غیردولتی در آیین‌نامه اجرایی پاسخ داد و گفت: مطالعات انجام شده بر اساس حداکثر تصور سازمان از جامعه پرستاران بخش دولتی و غیردولتی بوده است و در زمان تعیین بودجه برای اجرایی این آیین‌نامه سازمان جمعیت 250 هزارنفری از پرستاران را متصور شده است. بنابر این بحث رقیق شدن بی معنی است.
وی ادامه داد: منبع جدیدی که مجلس ارایه داد، ظلم تبعیضی که قبلاً صورت می‌گرفت را نابود کرد و در واقع تکمیل کننده حق پرستاران است. لذا این ۱۶۰۳ تا از بین نمی رود و منابعش با این ۵۲۰۰ تا ادغام می شود و با همدیگر پرداخت می‌شود. بنا براین نیروهای شرکتی، پیمانکاری، ۸۵ روزه، قرارداد موقت رسمی، دولتی،غیردولتی وتامین اجتماعی با یکدیگر فرق ندارند و آیین‌نامه کاملا شفاف و قابل تاکید است که میزان حقوق کارانه پرستاران بسته به خدمت و تعداد بیمار است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: درآمد حاصل از بسته های آنچه که در حقیقت منابعی که بناست توزیع شود، سهم کارانه گروه پرستاری از مجموع درآمد جزیی از حرفه ارزش های نسبی است. خدمات سلامتی که الان وجود دارد یعنی بیست و هفت و نیم درصدی که خود جامعه پرستاری معنای آن را می داند. یعنی سهم پرستار از بیست و هفت و نیم درصد فعلی، کل درآمد حاصل از بسته های خدمت و مراقبت های پرستاری در بخش‌های بالینی است. خدمات غیر روتین پرستاران نیز به صورت پروسه محور محاسبه می شود.
میرزابیگی در پاسخ به سوال فرمول کلی محاسبه تعداد هر روز ضربدر خدمات بخش مربوطه ضرب در ضریب ریالی، می شود؟ این ادعا صحیح است؟ پاسخ داد: این امر مرتبط با بخش است. در بیمارستان درمانگاه وجود دارد و همانطور که گفته شد درآمد حاصل از بسته های خدمتی که در اورژانس است بسته به سطح بیماران، درآمد حاصل از بسته های خدمت و مراقبت های پرستاری در اتاق عمل به ازای هر ساعت کل درآمد حاصل از خدمات و مراقبت های تخت های ستاره دار مثل دیالیز و شیمی درمانی به ازای هر جلسه خدمت کل درآمد حاصل از خدمات اسکوپی به ازای هر خدمت به بیمار کل درآمد مراقبت های درمانگاهی و سرپایی به ازای هر خدمت است.
وی در ادامه خبر داد: آیین نامه ابلاغی فعلی قرار است به صورت آزمایشی تا 3 ماه اجرایی شود و در این مدت هر کسی که بر آیین‌نامه نقطه نظر دارد و یا طرح خاصی دارد با سازمان به اشتراک بگذارد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پایان گفت‌وگو به کمبود پرستار در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر صد هزار پرستار کم داریم، تعدادی پرستار جوانمرد درایام کرونا طرحشان را تمدید کردند. اما متاسفانه الان این عزیزان را خانه‌نشین کردند. بر اساس پیگیری های سازمان و کمیسیون بهداشت درمان این افراد در طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس قرار می‌گیرند تا به کار خود بازگردند.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: