1401/01/06١٣:٠٧

یادداشت/محمد تقی جهانپور

پرستاران سلامت خود را نذر مردم کردند، نوبت وفا به عهد مسئولان است

پرستاران سلامت خود را نذر مردم کردند، نوبت وفا به عهد مسئولان است

در سالی که گذشت کادر پرستاری، به صورت شبانه‌روزی در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا، سلامتی خود را نذر تأمین سلامت و رفاه خلق خدا کردند تا جایی که در این مسیر متعالی برخی از آنانجان شیرین خود را فدا کرده و به جرگه «شهدای همیشه جاودان» این مرز و بوم پیوستند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری کشور،محمدتقی جهانپور، معاون پارلمانی سازمان نظام پرستاری  جمهوری اسلامی، در یادداشتی به تحلیل وقایع مرتبط با پرستاری در سال گذشته و چشم انداز پیش رو در سال 1401 پرداخت، متن این یادداشت به این شرح است:

 نـوروز ما را به تأملی دوباره درخویشتن‌خویـش فرا می‌خواند و نویدبخش آغاز قرنی جدید در زندگی بشریت است.سال 1400برای مردم شریف ایران اسلامی سالی سخت از بُعد اقتصادی و همراه با مشکلات ناشی از همه‌گیری ویروس کووید۱۹بود.

در سالی که گذشت کادر پرستاری، به صورت شبانه‌روزی در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا، سلامتی خود را نذر تأمین سلامت و رفاه خلق خدا کردند تا جایی که در این مسیر متعالی برخی از آنانجان شیرین خود را فدا کرده و به جرگه «شهدای همیشه جاودان» این مرز و بوم پیوستند.

با سلام و صلوات بر روح مطهر همه شهیدان خصوصاً «شهدای پاک‌سرشت حریم سلامت کشور» بار دیگر با وجود تلاش های بی وقفه همکاران سازمان نظام پرستاری طی دو سال اخیر، حداقل انتظار این بود که دستگاه‌هایی مانند سازمان برنامه و بودجه و مجلس باید برای قدرشناسی از قشر پرستاری حرکتی می کردند ولی با وجود تاکیدات رهبر انقلاب و فرمایشات ایشان درباره استخدام پرستاران، اتفاق خوبی در سال اخیر نیفتاده است.

مقام معظم رهبری قدرشناسانه با حرفه پرستاری برخورد کردند و توصیه‌هایی به مسئولان برای استخدام این قشر فرمودند که هنوز تحقق نیافته است و جامعه پرستاری از دولت و مجلس گله‌مند هستند.

به طور مشخص، یکی از مطالبات پرستاران، تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است. مطالبه‌ بعدی موضوع کمبود پرستار است زیرا به تعدادی که امروز نیاز تخت‌های بیمارستانهاست، پرستار نداریم. بایستی سرانه‌ پرستار نسبت پرستار به تخت به میزان آنچه نیاز هست تکمیل بشود.

 مشکلات پرداخت‌ها و معوقات پرستاران باید حل شود. امنیت شغلی کادر سلامت باید تامین شود، پیگیری‌های زیادی در رابطه با استخدام نیروهای موجود پرستاری انجام شده ولی هنوز وعده های مسئولان در این زمینه تحقق نیافته است.  نیروهای پرستار اعم از قراردادی، شرکتی، طرحی و غیره که از دوران کرونا تاکنون فعالیت دارند باید در اولویت تغییر وضعیت قرار بگیرند. با همه مراجع مربوطه رایزنی و گفت‌وگوهای لازم انجام و دلایل لازم در جهت اجرای این مهم مطرح شده است.

 تبدیل وضعیت نیروهای غیررسمی مستلزم موافقت سازمان اداری و استخدامی و تأمین منابع مالی از طریق سازمان برنامه‌ و بودجه کشور و همچنین تصویب قانون مربوطه در مجلس شورای اسلامی است. با اخذ مجوزهای لازم برای تبدیل وضعیت کارکنان نظام سلامت، انگیزه خدمت افزایش و در مراکز بهداشتی و درمانی خدمات با کیفیت تر و با توان بیشتر به مردم و جامعه ارائه خواهد شد و اثرات مثبت آن را خواهیم دید، البته که اگر تا اواخر اردیبهشت مجوز تبدیل وضعیت داده نشود، تصمیم شورای عالی نظام پرستاری را اجرا می کنیم.

شایان ذکر است که، زیرساخت‌های لازم برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از جمله فعال شدن سیستم ثبت خدمات وHIS بیمارستانها در حال آماده سازی است تا بعد از برگشت مصوبات شورای عالی بیمه از دولت درباره ارزش نسبی یاK خدمات پرستاری از دولت که 13 هزار و 590 تومان و معادل سایر کارشناسان پروانه دار تعریف شده، اجرایی شود و از هر زمان اجرا شد، معوقات کارانه از اول دی ماه 1400 به پرستاران پرداخت می شود.همچنین معادل ۱۰درصد کل بودجه بیمه های سلامت به میزان ۷۲۰۰میلیارد تومان برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اختصاص می یابد.

در ادامه لازم است که به گوشه ای از دستاورد های سازمان نظام پرستاری اشاره کنم، طی دو سال گذشته ۲۵۰جلسه با مسئولان دولت و مجلس برای پیگیری خواسته های پرستاران داشتیم. اجرای فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری، فوق العاده ویژه برای مدافعان سلامت، اخذ ۵۱هزار و ۲۰۰مجوز استخدامی که ۴۵درصد آن برای پرستاران است و اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۴سال، تصویب آیین نامه این قانون در شورای عالی بیمه و دولت و تصویبk پرستاری به میزان ۱۳هزار و ۵۹۰تومان معادل همه کارشناسان پروانه دار از جمله دستاوردهای سازمان نظام پرستاری در این مدت است.

نوید این را می دهیم که قرار است ، طی یکی و دو ماه آینده جلساتی با رئیس جمهوری و سایر مسئولان دولتی خواهیم داشت و مطالبات اجرا نشده را که حق پرستاران است با جدیت پیگیری می کنیم.همچنین به خاطر خارج شدن موضوع تبدیل وضعیت از دستور کار مجلس گلایه خود را اعلام می کنیم . متاسفانه در عمر سه ساله مجلس انقلابی هیچ خروجی برای مدافعان سلامت ندیده ایم. امیدواریم در پیگیری های تدوین قانون برنامه توسعه هفتم این نقطه تاریک در کارنامه مجلس جبران شود....

از سال 1398 تا کنون، ما شکل گیری جبهه جهادی سلامت در مقابله با بحران دهشتناک کرونا را شاهد بودیم اما ایثار و تلاش همکاران سختکوش ما، پیش از رسیدن بهار طبیعت، زندگانی هموطنان را بهارینه کرد. خرسندیم که امروز، مردمان این سرزمین به فداکاری سپیدجامگان عرصه سلامت با جان و دل گواهی می دهند. آنان که با دلسوزی و سختکوشی، همه اندیشه و توان خویش را در راه حفظ و ارتقا سلامت هموطنان بکار بسته و اکنون بزرگترین پشتوانه ما در تداوم این راه تا ریشه کنی کامل بیماری هستند‌.

بدون تردید این خدمات جهادی در تاریخ بهداشت و درمان کشور ماندگار خواهد بود.امید آنکه به زودی مطالبات به حق جامعه پرستاری محقق گردد و تا روزگار برقرار است ، «سلامت و امید» در جای جای کشور، پایدار باشد.

محمدتقی جهانپور

 معاون پارلمانی سازمان نظام پرستاری  جمهوری اسلامی ایران


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: