1399/10/22٠٧:٢٠
معاون توسعه ومدیریت منابع سازمان نظام پرستاری:
تعرفه گذاری خدمات پرستاری مصوب مجلس است و با سیاست های کلان نظام سلامت و برنامه اقتصاد مقاومتی همخوانی دارد
معاون توسعه ومدیریت منابع سازمان نظام پرستاری گفت: قبل از بحران کرونا جامعه پرستاری مشکلات و موانع خدمتی داشتند که بحران کرونا باعث شد این مشکلات بیشتر آشکار شود؛ یکی از مشکلات بحث کمبود شدید نیروی انسانی می باشد که از این نظر با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم، با توجه به افزایش تخت های بیمارستانی از طرفی و عدم استخدام متناسب با آن، خروجی های همانند بازنشسته شدن پرستاران، مهاجرت و.... از طرف دیگر؛ متاسفانه شاهد کمبود شدید نیروی پرستاری هستیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری؛ حمید رضا عزیزی روز یکشنبه با حضور در برنامه صبحگاهی "طلوع" در شبکه چهار بیان کرد: شیوع ویرس کرونا با همه مشکلات و مصائبی که داشت، باعث شد نگاه ویژه ای به حوزه سلامت، بحث مراقبت و پرستاران در جامعه ایجاد شود که در این مدت تلاش شد وجوه خاص و ظرفیت هایی که حرفه پرستاری دارد را بیش از گذشته به مردم معرفی کنیم.
معاون توسعه ومدیریت منابع سازمان نظام پرستاری ادامه داد: مطابقا در دنیا شاهد این هستیم که علم مراقبت به عنوان یک علم مستقل در کنار علوم دیگر در حوزه نظام سلامت و علوم تجربی در حال پیشرفت است. با توجه به پیشرفت هایی که در فناوری، تکنولوژی و تغیر الگو جمعیت اتفاق افتاده است و با بروز بحران های جدید مانند بیماری کرونا و... باعث شده است علم مراقبت تحولاتی را داشته باشد که در کشور ما نیز تلاش شده است بر اساس این تحولات گام برداشته شود؛ ولی مشکلی که در سطح کشور وجود دارد این است که نگاه موجود در نظام سلامت، نگاه درمان محور است و بیشتر سطح دوم نظام سلامت را در بر دارد و متاسفانه سبب شده ظرفیت پرستاری کمی مغفول واقع شود؛ امید است با کمک مسئول و رسانه ملی این وجوه را بیشتر به مردم معرفی کنیم تا مردم آگاهی شان نسبت به علم مراقبت و پرستاری نوین افزایش پیدا کند و نهایتا منتج به این شود که پرستاران بتوانند خدمات بهتر و با کیفیتی را به بیماران ارائه کنند.
وی گفت: با شیوع بحران کرونا یکی از طرح های خوب، طرح محله محور و غربالگری به عنوان طرح شهید سلیمانی است که این طرح در سطح یک نظام سلامت یعنی همان پیشگیری قرار دارد؛ امروز یکی از دلایل کاهش مبتلایان و مرگ و میرهای کرونایی همین طرح است که به سطح یک نظام سلامت که همان پیشگیری می باشد توجه شده است و پرستاران در آن تاثیر بسزایی داشتند.
عزیزی در خصوص نقش پرستاران در نظام سلامت افزود: دنیا برای پرستاری نقش های متعددی را قائل هست از جمله نقش مشاور، مدرس، محقق، مراقب، حامی، مدیر و...که در چهارچوب بیمارستان ها خیلی از نقش ها قابل ایفا نیست.
وی ادامه داد: معتقد هستیم اگر اجازه دهند پرستاری به صورت جدی در سطح جامعه ورود پیدا کند و بتوانیم پرستاری جامعه نگر، را به معنای واقعی کلمه در کشور فعال کنیم منافع فراوانی به نظام سلامت و مردم خواهد رسید. اگر تنها به درمان و آن هم در بیمارستان ها اکتفا کنیم سبب می شود هم ورودی مراکز درمانی زیاد شود و هم سطح کیفیت خدمات پایین بیاید.
معاون توسعه ومدیریت منابع سازمان نظام پرستاری در خصوص مشکلات پرستاران گفت: قبل از بحران کرونا جامعه پرستاری مشکلاتی داشتند که بحران کرونا باعث شد این مشکلات از عمق به سطح بیاید، یکی از مشکلات جامعه پرستاری که می شود به آن اشاره کرد بحث کمبود شدید پرستار می باشد که از این نظر با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم، با توجه به افزایش تخت های بیمارستانی ، مهاجرت و بازنشسته شدن پرستاران و.... ، متاسفانه متناسب با آن جذب نیروی پرستاری صورت نگرفته است و باعث کمبود شدید نیروی پرستاری در سطح جامعه هستیم.
عزیزی ادامه داد: پرستاری ما بیش از یک قرن است از حالت سنتی خارج شده است و به صورت آکادمیک می باشد .در بررسی تاریخ تحولات پرستاری نوین در ایران، اوایل دهه 80 حرفه پرستاری اراده کرد به سوی تخصصی شدن گام بردارد و سازمان نظام پرستاری بر همین اساس شکل گرفت، در طول این مدت قوانین خوبی مثل قانون تعرفه گذاری پرستاری که به نظام پرداخت بر می گردد و قانون ارتقاء بهره وری مربوط به کیفی کردن خدمات می باشد به مجلس ارائه و تصویب شد؛ ولی متاسفانه با تاکیداتی که مقام معظم رهبری و مسئولین در اجرای شدن قوانین پرستاری داشتند هنوز قوانین پرستاری اجرایی نشده است؛ در واقع یکی از مطالبات پرستاران اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری می باشد که اجرایی شدن این قانون کمک به اصلاح نظام پرداخت است، که هم به نفع مردم است؛ زیرا هزینه درمانی بیماران کاهش پیدا می کند و هم به نفع پرستاران است که به حق خودشان می رسند.
وی با اشاره به سهمیه پرستاران در دفترچه آزمون استخدامی گفت: باتوجه به این که مقام معظم رهبری و مسئولین بارها به جذب نیروی پرستار تاکید کرده اند ولی متاسفانه روسای دانشگاه ها اعمال سلیقه می کنند و مطابق نیازهای کشور و دستورات مسئولین گام برنمی دارند، برای مثال در دفترچه استخدامی که چندی پیش منتشر شده است تعداد سهمیه استخدامی برای پرستاران بسیار کم است و گلایه همکاران این است که به نام پرستار و به کام دیگران می باشد.
عزیزی خاطر نشان کرد: نیاز است خدمات پرستاری در جامعه شناخته تر از گذشته شود و مردم به این درک برسند که برخی از کارهایی را که پزشک انجام می دهد پرستاران هم می توانند انجام دهند.
در بحران کرونا با نبود دارو و تجهیزات تنها چیزی که توانست بهبود دهنده بیماری باشد خدمات و مراقبت پرستاری در سطح جامعه و سیستم سلامت بود و متاسفانه با اینکه در دنیا مقوله تجویز پرستاری در حوزه مراقبت و تخصصی شدن پرستاری اجرا می شود اما در کشور ما به علت تعارض منابع این اجازه را نداده اند.
بسیار از خدمات ما با پزشکان هم پوشانی دارد اما کار را پرستار انجام می دهند و دستمزد و کارانه آن را دیگران می گیرند، تعرفه گذاری پرستاری سبب تعادل در نظام پرداخت و ایجاد هویت مستقل در کنار خدمات کیفی تر و ایمن تر می شود.

نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |