1399/10/02١٧:٢٤
در نشست تخصصی بررسی نقش مراکز مشاوره و مراقبت های پرستاری در بحران کوید ۱۹" تاکید شد:
لزوم فرهنگ سازی لازم جهت توسعه نقش پرستار در جامعه و پرستاری جامعه نگر
نشست تخصصی بررسی نقش مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه روز سهشنبه با حضور معاونین سازمان سازمان نظام پرستاری کشور به همراه روسا انجمن های هوم کر و برخی از مدیران مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری درمنزل در سازمان نظام پرستاری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، در ابتدای این نشست حمیدرضا عزیزی، معاون توسعه سازمان نظام پرستاری و دبیر شورای عالی نظام پرستاری با تبریک ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار گفت: هفتمین روز از ایام گرامیداشت هفته پرستار به عنوان "پرستار جامعه نگر" در تقویم پرستاری مشخص شده است.
معاون توسعه سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در این نشست در نظر داریم فرصت ها و چالش های پرستاری جامعه نگر را مورد بحث و بررسی قرار دهیم تا بتوانیم نقش موثر مراکز پرستاری را در بحران کرونا و توسعه آن در دوران پسا کرونا را بررسی کنیم.
عزیزی با اشاره به نامگذاری سال 2020 به نام سال پرستار و ماما بیان کرد: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۲۰ در زمینه تقویت پرستاری و حمایت از پرستاران است و امید است جایگاه واقعی پرستاری در نظام سلامت با نقش آفرینی پرستاران در ده ماه گذشته مشخص شود.
دبیر شورای عالی نظام پرستاری در خصوص صحبت های مقام معظم رهبری در روز پرستار گفت: شایسته است از تعابیر و تفاسیر بلند معظم له نسبت به پرستاری و پرستاران قدردانی کنیم.
رهنمودهای مقام معظم رهبری به عنوان فصل الخطاب؛ درباره تکلیف مسئولان کشور نسبت به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و استخدام نیروی پرستاری؛ به عنوان دو مقوله مهم تاثیرگذار در کیفیت ارائه خدمات در نظام سلامت است که نشان از توجه رهبری به مدافعان سلامت می باشد و توقع می رود مسئولان مربوطه هر چه زودتر تکالیف مشخص شده را اجرایی نمایند.
عزیزی ادامه داد: نقش مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و در جامعه بسیار موثر و رهگشاست و مراکز هوم کر که در سطح کشور فعالیت می کنند، توانستند خدمات موثری در زمینه بهبود بیماری و کاهش ورودی های بیمارستان داشته باشند، بنابراین ایجاب می کند در نظام سلامت در مسیری گام برداریم که حجم فشار کاری بیمارستان ها را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: در خصوص پرستاری جامعه نگر نیاز است فرهنگ سازی گسترده ای ایجاد شود که مردم و مسئولان با فعالیت و کارایی این مرکز بیشتر آشنا شوند تا بتوانیم مراقبت در منزل را به صورت گسترده در سطح جامعه ایجاد کنیم. در بحث پرستاری جامعه نگر اکثر کشورهای دارای نظام سلامت پیشرفته، پیشتاز هستند و کشور ما نیز نباید در این رقابت عقب بماند.
معاون توسعه سازمان نظام پرستاری با اشاره به تاکید بزرگان حرفه در دهه های گذشته و در خصوص پرستاری جامعه نگر افزود: نیاز است پرستاران در سطح جامعه برای پیشگیری از بیماری ها موثرتر عمل کنند. پرستاران علاوه بر اینکه وظیفه مراقبت از بیماران را دارند نیاز است مهارت های بالینی و اطلاعات علمی، آموزشی را متناسب با تغییرات و پیشرفت های نظام های سلامت افزایش دهند تا شاهد افزایش نقش پرستار در جامعه باشیم . همچنین با توجه به گسترش فناوری و تغییر سبک زندگی و الگوی جمعیت و ... ایجاب می کند پرستاری جامعه نگر توسعه یابد.
احمد نجاتیان، معاون فنی، آموزش و پژوهش سازمان نظام پرستاری در ادامه این نشست در خصوص نقش مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه گفت: کووید 19 فرصتی را که برای مراقبت پرستاری در سطح جامعه ایجاد کرد این بود که بیش از گذشته فعالیت این گروه مشخص شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل چند سالی است که کار خود را بطور جدی شروع کرده اند اکنون نیاز است وارد مرحله جدیدی در این مراکز ها شویم و به تغییر بپردازیم تا بیش از گذشته در سطح جامعه و مردم نقش این گروه شناخته شود. لازم است برای آگاهی هرچه بیشتر جامعه از فعالیت مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه نقش این گروه در دستور کار تبلیغ و آگاهی رسانه ملی قرار گیرد.
نجاتیان افزود: با توجه به سخنان رهبری در روز پرستار استخدام و تعرفه گذاری پرستاری جز الویت های نظام سلامت برای پرستاران قرار گرفته است و نیاز است اجرای این قانون باید به طور یکسان درتمام موسسات و سیستم سلامت جامعه ایجاد شود که اجرای آن به نفع بیماران و پرستاران می باشد.
وی ادامه داد: ما در مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه نیاز به پژوهش و شناخت ادبیات سلامت جامعه را داریم. در خصوص مراقبت پرستاری مقالات و پژوهش هایی انجام شده است اما تعداد آن زیاد نیست و ما در سازمان نظام پرستاری آمادگی این را داریم برای کارهای پژوهشی کمک کنیم.
معاون فنی، آموزش و پژوهش سازمان نظام پرستاری افزود: پرستارانی که در سطح مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری فعالیت می کنند باید آموزش های لازم و بروز را ببینند و برای این عزیزان در وهله اول کیفیت خدمات و مراقبت از بیماران داری اهمیت باشد.
وی گفت: نیاز است با مفاهیم سلامت در جهان آشنا شویم و متناسب با آن گام برداریم. توسعه فعالیت مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه به رضایت مردم نیاز دارد. نباید نگاه پرستاران به این مراکز تجاری باشد بلکه باید نگاه کمک و مراقبت به مردم را داشته باشیم.
الهام الماسی، کارشناس معاونت پرستاری نیز در این نشست افزود: مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه در بحران کرونا به خوبی ایفای وظیفه کرده اند، در بین 930 مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل که مجوز دارند، حدود 560 مراکز در سطح کشور فعال هستند. متاسفانه مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری به خوبی در سطح جامعه و مردم شناخته شده نیست و نیاز است در این زمینه تبلیغات لازم انجام شود.
محمد تقی جهانپور، معاون برنامه ریزی و امور مجلس سازمان نظام پرستاری نیزدر این نشست بیان کرد: نیاز است برای شناخته شدن مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری کار فرهنگی انجام شود و یک برنامه ریزی جامع و دقیقی از فعالیت مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در هر یک از استان ها تهیه و تنظیم شود.
رضا رستگار نماینده مراکز پرستاری تهران در این نشست گفت: با شروع بحران کرونا در ابتدا پرستاران با کمبود وسایل محافظتی رو به رو بودند ولی با آغاز پیک دوم و سوم مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری با کارایی بیشتری به بیماران خدمات ارائه دادند.
وی ادامه داد: کووید 19 جایگاه و نقش پرستاری را بیش از گذشته در بین جوامع و مسئولان پر رنگ تر کرد و بسیاری از مردم و مسئولان به این درک رسیدند که از بیماران می توان در منزل مراقبت و پرستاری کرد اما مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری نیاز به یک تعرفه گذاری واقعی، فرهنگ سازی و شناخته شدن دارند تا بتواند موثرتر و مفید تر گام بردارد.
اعضای دیگر از مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل و جامعه به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند و برخی از مدیران از طریق برنامه زنده اینستاگرامی و در شهرهای دیگر در بحث مشارکت کردند.
در پایان از پرستاران برگزیده مراکز هوم کر قدردانی شد، همچنین در این نشست از کتاب «راهنمایی پرستاری پیشرفته» رونمایی شد.

نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |