1399/07/30١٧:٥٧

پیگیری های سازمان نظام پرستاری به نتیجه رسید

دستور رئیس جمهوری برای پرداخت مطالبات پرستاران

دستور رئیس جمهوری برای پرداخت مطالبات پرستاران

رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه کشور دستور داد پرداخت مطالبات پرستاران را در اولویت قرار دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، به دنبال ارائه گزارش از وضعیت پرداخت مطالبات کادر درمان کشور به ویژه پرستاران به رئیس جمهوری، از سوی سازمان نظام پرستاری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، به دکتر محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داد «مطالبات پرستاران با اولویت پرداخت شود».
 
 سازمان برنامه و بودجه ۱۶ مهر امسال مبلغ ۱۶۵۰ میلیارد تومان برای پرداخت هزینههای مربوط به مقابله با کرونا از صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت کرد. 
 
امروز (چهارشنبه) برای دومین نوبت دستور تخصیص ۹۰۰ میلیارد تومان صادر شد و بر اساس آن، این مبلغ باید صرف «جبران کسری درآمد بیمارستانهای درگیر کرونا و پرداخت کارانههای معوق (۷۰۰ میلیارد تومان)»، «تامین کیت آزمایشگاهی شناسایی موارد مثبت(۱۵۰ میلیارد تومان)»، و «تکمیل و تجهیز ملزومات شبکه بهداشت (۵۰میلیارد تومان)»، شود.
 
 بر اساس ابلاغیه معاون رییس جمهوری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعتبار ذیربط از محل منابع یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی است.
 
دکتر محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری صبح امروز ( چهارشنبه) در برنامه صبح به خیر ایران به اشاره به پیگیری های این سازمان برای به سرانجام رسیدن مطالبات پرستاران گفت: میانگین دریافتی پرستاران بر اساس قانون کار و قانون خدمات کشوری است؛ اگر تفاوتی هم باشد در پرداخت کارانه پرستاران و به علت نقصی که در پرداخت ها صورت می گیرد، است. برای مثال کاهش هزینه های بیمارستان ها باعث کاهش کارانه شده است و پرستاران حق دارند گله مند باشند.
 
وی تاکید کرد: نیاز است برای پرداخت به موقع کارانه پرستاران به صورت اساسی فکر شود تا با خدمت مردم و تعداد بیماران و پرداختی ها متناسب شود.
 
دکتر میرزابیگی ادامه داد: از مسئولان درخواست دارم به کارها سرعت دهند در حال حاضر خستگی مفرط و دردمندی پرستاران را داریم  آمار 53 شهید پرستار کم نیست و همچنین زمانی که پرستاران می بینند همکارشان در کنارشان نیست برای آنها خیلی سخت است.
 
وی گفت: لازم است بودجه هایی که به دانشگاه های علوم پزشکی داده می شود در راستای دستورات وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه هزینه شود.
 
دکتر میرزابیگی افزود: سازمان نظام پرستاری طی ماه های اخیر با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دیوان عدالت اداری، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مجلس و وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه و... در جهت پیگیری مطالبات پرستاران جلسه های متعددی را برگزار کرده است و نتایج این نشست ها منجر به  صدور مجوز استخدام پرستاران از سوی دولت شده است.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری درباره مجوز استخدامی پرستاران گفت: همچنین پیگیر مجوزهایی برای جذب بیش از 7 هزار نیرو در نظام سلامت طی ماههای آینده  و استخدام های چندین هزارنفری پس از آن؛ هستیم که فقط نیاز است به جذب این نیروها سرعت داده شود. بخشی از نیروها جذب شده است و بخشی در حال گزینش هستند که لازم است هر چه سریعتر نیروهای تازه نفس وارد عرصه کار شوند.
 
میرزابیگی درباره تعداد جذب پرستار در کشور افزود: در بیمارستان ها باید بر اساس تخت های بیمارستانی استانداردهایی داشته باشیم که 2.5 نفر به ازای هر تخت در 24 ساعت از گروه پرستاری برای مثال پرستار از کارشناس تا دکترا، کاردان گروه هوشبری، اتاق عمل باید داشته باشیم. 
 
وی گفت: اکنون 8 تا 9 دهم نفر به ازای هر تخت نیروی پرستار داریم و در جایی که خیلی خوب باشد به یک نفر در 24 ساعت شبانه روز می رسد و در مناطق جنوبی به 4 دهم می رسد. این کمبود نیرو تناسب مستقیمی با مرگ و میر دارد و نیاز است هرچه سریعتر نیرو جذب شود.
 
وی درباره فوق العاده ویژه پرستاران بیان کرد: پس ازجلسات متعددنظام پرستاری با وزارت بهداشت و شخص دکتر نوبخت ؛ سازمان برنامه و بودجه  در این زمینه مکاتباتی با وزارت بهداشت در خصوص تعداد نیرو و بودجه لازم انجام داده است که خوشبختانه  طی یکی دوروز گذشته ؛ جواب مثبتی را از وزارت بهداشت دریافت کرده اند وانتظار می رود به جای دادن حقوق کم مثل حق کرونا (که اعتقادی به این پاداش کرونایی نداریم) در عوض حقوق پرستاران مثل فوق العاده ویژه و افزایش معمولی حقوق را که همه دستگاه دارند برای پرستاران انجام دهند. درصد پیشرفت امور برای اعمال فوق العاده ویژه پرستاران حدود 80 درصد انجام شده و نهایتا تا ماه دیگر محقق می شود.
 
پیگیری سخت و زیان آور بودن شغل پرستاری
 
میرزابیگی در خصوص شغل سخت و زیان آور بودن پرستاران گفت: دیوان عدالت اداری با مطرح شدن مشاغل سخت و زیان آور پرستاران برخورد خوبی داشت و این قانون را به هیئت عمومی برد تا تناقض گیری شود. به این مرحله رسیدن قانون مشاغل سخت پرستاران خود موفقیت است و از دیوان عدالت درخواست دارم تا این نتیجه را هر چه سریعتر اعلام کنند.
 
وی ادامه داد: طی جلسه ای که روز گذشته با وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم؛ خوشبختانه 50 درصد افزایش حقوقی که در وزارت بهداشت برای نیروها لحاظ شده بود از اول مهر برای پرستاران تامین اجتماعی و مدافعان سلامت عملیاتی می شود و روسای سازمان تامین اجتماعی قول های مساعدی در این خصوص داده اند. همچنین سازمان تامین اجتماعی هم حدود 3 هزار نفر استخدام علاوه بر استخدام های وزارت بهداشت برای نظام سلامت دارد.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: اگرچه مشکلات بیمارستان ها با این تعداد جذب نیرو حل نمی شود ولی تاحدودی خلاءها را جبران می کند. از مسئولان درخواست داریم که هیچ تخت بیمارستانی را اضافه نکنند تا نیروی انسانی و زیر ساخت هایش فراهم شود.
 
وی تاکید کرد: پرستاران به شدت خسته و رو به فرسودگی هستند، انتظار می رود مسئولان با تصمیمات قاطع، شدت اثرگذاری ویروس را کم کنند. همچنین از مردم درخواست داریم به سلامتشان اهمیت دهند و پروتکل ها را رعایت کنند. مردم به خودشان، پرستاران و زیر ساخت های دارویی و نظام سلامت رحم کنند زیرا تمام اینها ظرفیت محدودی دارند. از مسئولان هم در خواست داریم در ستاد کرونا در سطح قوای سه گانه وارد عمل شوند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: