1400/04/15٠٨:٤٤
رکوردهای پی در پی کرونا و خستگی کادر درمان
کرونا جهش یافته از هامون تا مکران سیستان و بلوچستان همچنان رو به افزایش بوده و با روند تصاعدی مبتلایان به این ویروس و مرگ و میر ناشی از آن همه را به میدان مبارزه با خوش رقصی این ویروس منحوس آورده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری به نقل از ایرنا، ششم اردیبهشت سالجاری مرکز ایرنا زاهدان گزارشی با عنوان کرونا هندی و کمین جهش تازه در پشت مرزها نوشت که در آغازین سطرهایش گفته شد: خبرهای خوبی از سرزمین هفتاد و دو ملت به گوش نمیرسد کرونا آخر زمانی که رکورد جدیدی در میزان مبتلایان، مرگومیر و استیصال کادر بهداشت و درمان آن کشور به ثبت رسانده تا جایی که "نارندرا مودی" نخست وزیر هند از لرزه کشورش در طوفان کرونا سخن گفت.
بعد از آن نوشتن و آن روزها که خطر ورود کرونا هندی یا تخصصیترش جهش یافته هشدار داده شد کمتر کسی به تیر ۱۴۰۰ و به این روزهای کرونای جهش یافته سیستان و بلوچستان فکر کرده بود، باید گفت جهان به خوبی نشان داد که چه گرد است و کوچک؛ این اتفاقی که چند ماه پیش کشورهایی مثل هند و پاکستان را درگیر کرده حالا وقت جولانش در جنوب شرق ایران است.
با توجه به وضعیت سیستان و بلوچستان و آمار و ارقامی که هر روز از مبتلایان به کرونای جهش یافته منتشر، شنیده و دیده میشود رعایت پروتکلهای بهداشتی را بیشاز گذشته نمایان تر میکند. مردم همه باید پای کار بیایند و با زدن ماسک و دوری از دورهمیهای خانوادگی به جنگ با این اژدهای هفت سر بروند.
خبرهای خوبی از سرزمین نخل و آفتاب، سرزمین هامون تا مکران، سرزمین چهار فصل و سرزمین اساطیر شاهنامه به گوش نمیرسد کرونا جهش یافته آخر زمانی رکورد جدیدی در میزان مبتلایان، مرگ و میر و تلاش کادر بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان به ثبت رسانده و این استان را به خط مقدم مبارزه با این ویروس جهش یافته تبدیل کرده است.
خط مقدمی که رزمندگانش کادر بهداشت و درمانی هستند که روزانه افزون بر یکهزار و ۵۰۰ تن مجروح از کرونا جهش یافته را مرهم میگذارند مرهمی که دوای درد تنهای مریض نیست و پریشانی که پایان ندارد و پیر و جوان نمیشناسد.
اما با وجود همه این موضوعات همه در خط مقدم حضور دارند جهادگرانی که در بیمارستانهای عفونی خدمت و به کمک کادر درمان آمدند، مردمی که دست همدیگر را در این شرایط گرفته و با کمپینهای متعدد ماسک و ملزومات مختلفش را تهیه میکنند، کادر بهداشت و درمانی که ۲۴ ساعت کار و ابراز خستگی نمیکنند، دولت و مسوولانی که این روزها از رنج مردم خواب راحت ندارند و برای رفاه مردم و درمان دردشان میکوشند همه و همه در صحنه خط مقدم کرونای این روزهای سیستان و بلوچستان حضور دارند.
آمار همچنان بالا
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ابتلا به ویروس کرونا همچنان در این استان بالا بوده ولی با تعطیلیهای چند روز اخیر و همراهی مردم امید میرود در هفته آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.
علیرضا شهرکی افزود: وضعیت شهرهای سیستان و بلوچستان همچنان در شرایط بحرانی و قرمز قرار دارد و تمامی محدودیتهای وضعیت قرمز به قوت خود باقی است.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت تردد درون شهری در ساعات ۲۲ تا سه شب برقرار است افزود: شهروندان سعی کرده در سطح شهر جز در موارد ضروری حضور نداشته باشند و تمامی پروتکلهای بهداشتی مثل ماسک، دستکش و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در مرزها محدودیتهای سختگیرانهای برای مقابله با ویروس کرونا اتفاق افتاده خاطرنشان کرد: ترددهای مرزی به مرز صفر رسیده مگر در بخشهای تجارت که آن هم با کنترلهای کامل در جدار مرز داخل خاک کشورمان و با منفی شدن تست کرونای تجار و رانندگان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه عادیانگاری و سهلانگاری در رعایت اصول بهداشتی و عدم رعایت پروتکلها از سوی مردم علت اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان است تاکید کرد: در این چند روز اخیر مردم، اصناف و بازاریان همراهی کامل را داشته که با تداوم این همراهیها و رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی حجم بیماران سرپایی و انتشار ویروس کرونا کاهش پیدا خواهد کرد.
رکوردهای پی در پی کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن یکهزار و ۶۳۶ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۶۲هزار و ۱۳ نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری اظهارداشت: با فوت ۱۸ مورد جدید، شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۶۹۲نفر رسید.
وی با بیان اینکه ۷۲۷ بیمار حاد تنفسی و ۴۱۲ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
وی تصریح کرد: تعداد تختهای بستری مبتلایان به کرونا در زاهدان برای چندمین بار متوالی به ۳۶۶ مورد افزایش یافت که ۵۵ تخت آن مربوط به بخش مراقبتهای ویژه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان خاطرنشان کرد: با راهاندازی بخشهای شماره پنج و ۶ بحران کرونا در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان تعداد تختهای بستری کرونا در این بیمارستان به ۵۴ تخت افزایش یافت.
وی افزود: با شروع موج جدید همهگیری کرونا و افزایش پنج برابری تعداد موارد ابتلا؛ طبیعی است که شاهد افزایش میزان مراجعات به بیمارستانها و مراکز درمانی باشیم و به همین دلیل میزان بستری بیماران تنفسی نیز حدود چهار تا پنج برابر نسبت به شرایط عادی همهگیری کرونا افزایش یافت.
هاشمی بیان کرد: تاکنون با استفاده از ظرفیتهای موجود در سیستان و بلوچستان خدمات ارائه و با افزایش تعداد بیماران نیازمند بستری، بخشهای جدید هم اضافه شده است.
وی ادامه داد: در توسعه تختهای تنفسی محدودیت اصلی موضوع اکسیژن بوده که برای این کار هم تعداد دستگاهها افزایش یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: هماینک ۲۸ دستگاه اکسیژنساز ثابت و پرتابل یا ظرفیت ۱۲ هزا و ۵۰۰ لیتر اکسیژن در دقیقه در بیمارستانهای تابعه این دانشگاه فعال است.
وی گفت: همچنین تعداد کپسولها افزایش یافته، هم مدیریت مصرف اکسیژن داریم و هم اقدامات ابتکاری در حال انجام است.
جنوب سیستان و بلوچستان و آمار کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: این دانشگاه جمعیت یک میلیون و ۴۱۰ هزار نفری را پوشش می دهد در چهار هفته گذشته موارد بستری ۱۲۴ نفر هفته اول، هفته سوم ۱۳۶ نفر و این هفته ۱۵۸ نفر بوده که ۱۰ تا ۱۱ درصد موارد بستری افزایش یافته است.
دکتر کامران کردی با بیان اینکه در مجموع کل دانشگاه ۳۱ تخت ویژه به بهرهبرداری رسیده و ۱۴ تخت ویژه از آن خالی است افزود: با شیوع پاندمی کرونا، ١۴ مرکز تست کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر به عنوان مراکز منتخب نشانهدار شدند که این مراکز به صورت ۱۶ ساعته پاسخگوی مراجعان هستند.
وی از متوقف نشدن خدمات عادی حتی در پیکهای پاندمی به بیماران غیرکرونایی خبر داد و گفت: خدمات عادی هرگز به بیماران غیر کرونایی متوقف و یا کمرنگ نشد و با مشخص شدن این مراکز ۲۴ و ۱۶ ساعته به شکلی منسجمتر به مبتلایان و یا افراد مشکوک به کووید خدمت ارایه میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با اشاره به انجام تستهای pcr برای شناسایی موارد ابتلا به کرونا نیز افزود: در جنوب سیستان و بلوچستان روزانه بیشاز هزار و ٢٠٠ تست شناسایی کرونا توسط مراکز انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تا کنون در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر ١٣ هزار و ١۴٠ نفر مبتلا به کرونا شناسایی شدند که از این تعداد ۴٠١ نفر متاسفانه فوت کردهاند خاطر نشان کرد: همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی در کمترین زمان ممکن تست کرونا را از شهروندان انجام میدهند.
کردی خاطر نشان کرد: پایینترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به ترتیب در پایانههای درون شهری و برون شهری، مراکز دریافت خدمات، پاساژها، مساجد و مطبها بوده است.

نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |