1403/01/18١٥:١٣
معاون توسعه ومنابع سازمان نظام پرستاری؛
ضرورت رسیدگی به معیشت پرستاران در سال 1403 الزامی است
معاون توسعه ومنابع سازمان نظام پرستاری گفت: در حال حاضر وضعیت معیشت پرستاران اصلا خوب نیست و با یک بحران واقعی در خصوص معیشت پرستاران روبرو هستیم، وقت آن رسیده است که هرچه سریعتر برای معیشت پرستاران کاری انجام شود.
یوسف رحیمی عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود: وضعیت درآمدی پرستاران پاسخگوی هزینههای آنها نیست، طبق آمارهای رسمی و غیر رسمی که وجود دارد برای اجاره یک واحد آپارتمان به صورت میانگین در شهر تهران ماهیانه 22 میلیون تومان باید اجاره پرداخت شود، در صورتی که درآمد یک پرستار با ماهی ۱۲ میلیون تومان و با اضافه کاری نهایت ۱۵ میلیون تومانشود. قطعاً پرستاری که در پایتخت خدمت میکند با دریافت مبالغ کم حقوق نمیتواند در تهران زندگی کند.
وی ادامه داد؛ اگر پرستاری هم بخواهد در تهران سکونت داشته باشد، حتی با دو جا کار کردن نیز فقط میتواند اجاره خانه خود رو پرداخت کند و در معیشت روزانه خود دچار مشکل میشود.
معاون توسعه سازمان نظام پرستاری افزود: هر روز ما شاهد این هستیم که بیمارستان های تهران خالی از پرستار نسبت به قبل میشوند در واقع پرستاران یا تغییر شغل میدهند یا به مهاجرت روی میآورند.
رحیمی بیان کرد؛ در حال حاضر وضعیت معیشت پرستاران اصلا خوب نیست و با یک بحران واقعی در خصوص معیشت پرستاران روبرو هستیم که البته خدا را شکر دولت محترم هم به این نتیجه رسیده که باید توجه ویژهتری به پرستاران کند، امیدواریم که سال ۱۴۰۳ سال شکوفایی وضعیت معیشتی پرستاران نیز باشد.
عضو شورای عالی در خصوص مهاجرت پرستاران افزود؛ طبق آمارهایی که از مهاجرت پرستاران داریم حدود یک چهارم یا حتی بیشتر از خروجی دانشکدههای ما نیز در حال مهاجرت هستند، شما تصور کنید یک چهارم اعضای هیئت علمی پرستاری یک چهارم کارمندهای دانشکدههای پرستاری یک چهارم مردم ایران که به عنوان بیمار در بیمارستان بستری میشوند و پرستارهای دانشجو در ایران آموزش میبینند، به کشورهای خارجی مهاجرت میکنند .
رحیمی بیان داشت؛ وقت آن رسیده است که هرچه سریعتر برای معیشت پرستاران فکر کنیم، گاهی برای گروههای مختلف چه در حوزه سلامت چه در خارج از حوزه سلامت مزایایی تصمیم گیری میشود و پرداخت میشود، اما وقتی که به حوزه پرستاری میرسد، احساس می شود که میان اجرای حقوق و منافع پرستاران و تصمیمگیران فاصله وجود دارد؛ امیدواریم در سال جدید این فاصله وجود نداشته باشد و دولت، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و... نشان دهند که میخواهند با پرستاران همکاری کنند و فاصله طبقاتی از گروه های مختلف کاهش یابد.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت؛ پرستاران عضوی از جامعه ایرانی هستند و خود را در همه بحرانها ثابت کردهاند. در همه زمانهایی که نیاز بوده که حضور فعال داشته باشند پای کار بودهاند، از جنگ تحمیلی و کرونا بگیر تا ایام تعطیلات نوروزی که اکثر مشاغل در کنار خانواده و یا مسافرت بودند، پرستاران در حال ارائه خدمات بودهاند.
معاون توسعه ومنابع سازمان نظام پرستاری گفت؛ در مورد مشکلات معیشتی پرستاران اگه بخواهیم مصداقی صحبت کنیم، اضافه کار ساعتی ۲۰ هزار تومان یا کمتر از این مقدار است. شما اگر یک شیفت ۷ ساعته را ضربدر ۲۰ هزار تومان کنید میشود ۱۴۰ هزار تومانکه با هزینه معیشتی پرستاران مغایرت دارد.
رحیمی افزود؛ انتظاری که از وزارت بهداشت، دولت، سازمان برنامه و بودجه وجود دارد ؛ این است که یک تغییر محسوسی رخ دهد تا پرستاران این تغییر را به صورت ملموس احساس کنند که حمایتی از آنها شکل گرفته است.
رحیمی ادامه داد؛ در خصوص فرمول اضافه کار هم که خود وزارت خانه یک فرمولهایی رو ارائه میدهد که سازمان نظام پرستاری فرمول اضافه کاری را خودش به وزارت بهداشت ارائه کرده است. امیدواریم هر چه سریعتر در این خصوص اقدام شود.
معاون توسعه سازمان نظام پرستاری در خصوص تعرفههای خدمات پرستاری گفت؛ تعدادی از خدمات پرستاری فاقد ارزش گذاری نسبی هستند، یعنی خدمت ارائه میشود تعرفهای ندارد یا خدمات ارائه میشود و گروههای دیگری هستند که از تعرفه آن بهره میبرند .
وی ادامه داد؛ انتظار سازمان نظام پرستاری در سال ۱۴۰۳ این است که ما خدماتی که فاقد تعرفه پرستاری هستند حتما تعرفههای آن تعریف شود و در این خصوص نیاز است سازمانهای بیمهگر همکاری لازم را داشته باشند و در بازتوزیع هم خدماتی که توسط پرستاران انجام میشود و به سایر گروهها پرداخت میشود، به شکلی متوازن میان گروههای پرستاری و سایر گروهها تقسیم بشود.
رحیمی ادامه داد؛ خدمتی که پرستار انجام میدهد پزشک مسئولیت آن را پذیرفته است و پرستار هم انجام دهنده و هم بخشی از مسئولیت کار را پذیرفته است،در واقع منطقی تر این است که درآمدی که از آن خدمت حاصل میشود سهمی هم به گروه پرستاری اختصاص داده شود.
معاون توسعه سازمان نظام پرستاری گفت؛ بحث فوق العاده خاص که بهعنوان یکی از خواسته های جامعه پرستاری است، اکنون پرستاران انتظار دارد که به شکلی که در شان جامعه پرستاری است در سال ۱۴۰۳ اجرا بشود و بیشتر از این شایسته نیست که جامعه پرستاری کشور منتظر بماند.
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری در مورد جایگاه سازمان نظام پرستاری در نظام سلامت گفت؛ سازمان نظام پرستاری با گستردگی تعداد ۱۷۰ هیئت مدیره که نخبگان جامعه پرستاری در این سازمان جمع شدهاند، میتواند باری از بارهای نظام سلامت را هم در حوزه اجرا و هم نظارت بردارد؛ ما انتظار داریم که از ظرفیت سازمان نظام پرستاری بیشتر از قبل استفاده شود زیرا سازمان نظام پرستاری، سازمانی با ظرفیت بالا است. لذا سازمان نظام پرستاری میتواند در تصمیم گیریهای حوزه سلامت چه در اجرا و چه در نظارت، فرایندهای مختلف حوزه سلامت نقش خودش را به درستی ایفا کند و باری را از دوش وزارت بهداشت و حوزه سلامت کشور بردارد.
وی ادامه داد؛ امیدوارم که در آینده همکاری هرچه بیشتری میان سازمان نظام پرستاری و سایر حوزههای تصمیمگیری در بحث سلامت شکل بگیرد.
رحیمی عنوان کرد: سازمان برنامه و بودجه و امور اداری استخدامی، لازم است شناخت بیشتری را از وضعیت پرستاری کشور پیدا کنند، زیرا آنها یا شناخت ندارند یا به موضوع اشراف پیدا نکردهاند و این احساس میشود که با فضای پرستاری کشور غریبهاند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود؛ پرستاران نیازمند امنیت شغلی میباشند، وقتی ما یک موضوعی را در مورد استخدام میگوییم و وقتی پرستار استخدام نشود، پرستاران ما خیلی راحت به جاهای دیگر مهاجرت میکنند و دنبال شغل دیگری میروند، ما اگر بحث استخدام در حوزه پرستاری و سلامت را میکنیم، برای این است که نیاز کشور را میبینیم .مردم ما شایسته دریافت بهترین خدمات هستند و بهترین خدمت هم در شرایطی که تعداد پرستار به استاندارد نزدیک باشد به وجود میآید.
وی ادامه داد؛ اگر پرستاری به تعداد بالایی از بیمار خدمت ارائه کند، قطعاً نمیتواند خدمات مناسبی را ارائه بدهد و به دنبال آن نارضایتی ایجاد میشود، انتظار سازمان نظام پرستاری برای مرتفع شدن کمبود نیروی پرستاری این است که استخدام حداقل سالی ۱۵ هزار نفر در دستور کار قرار گیرد.
رحیمی افزود؛ اگر ما استخدام کافی در حوزه پرستاری داشته باشیم، وضع موجود بهبود مییابد و بدتر نمیشود. تعدادی از پرستاران ما در دوران کرونا به هر حال خدمات شایستهای را انجام دادند که تعداد بسیار محدودی هستند که اکنون بیکار شدهاند، انتظارم داریم که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که بارها در حمایت از جامعه پرستاری تاکید کردند، حمایت از پرستارانی که در روزهای سخت پای کار بودند، تصمیمی گرفته شود تا آنها به کار برگردند.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |