1404/02/15١٤:٠١
از سوی بنیاد علمی فرهنگی مداح
استاد برتر پرستاری سال 1404 معرفی شد
بنیاد علمی، فرهنگی پرستاری مداح، دکتر فضل الله احمدی استاد دانشگاه تربیت مدرس را به عنوان استاد برتر پرستاری در سال 1404 معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، در این مراسم که با حضور دکتر سادات سید باقر مداح، مادر پرستاری ایران، دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت، دکتر احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری و مدیرعامل بنیاد مداح، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی تهران و جمعی از مدیران و اساتید پرستاری در محل دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، لوح تقدیر و جایزه استاد برتر پرستاری در سال 1404 به دکتر فضل الله احمدی تقدیم و از خدمات وی در این عرصه تقدیر شد.
دکتر احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی ماما گفت: هر مجموعه ای درطول تاریخ هویتی دارند. پرستاری ایران نیز از سالهای دور هویت حرفه ای مخصوص خود را داشته است. این هویت در سالهای بعد از انقلاب جنبه معنوی بیشتری پیدا کرد و درسالهای اخیر با ورود نسل جدید بعد حرفه ای و صنفی پرستاری پر رنگ تر شد.
وی افزود: یکی از اهداف بنیاد مداح برقراری تعادل بین نقش حرفه ای و نقش مراقبتی و معنوی پرستاری است و در این راستا این بنیاد تلاش دارد افراد برجسته حوزه پرستاری را به عنوان مدل ایده آل به جامعه و جامعه پرستاری معرفی کند و معرفی استاد دکتر فضل الله احمدی به عنوان استاد برتر پرستاری در همین راستاست.
دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: از بنیاد فرهنگی و فرهیخته مداح تشکر میکنم. بهرغم اینکه در حرفه پرستاری تشکلهای مختلفی که بزرگترین آن سازمان نظام پرستاری است و همچنین انجمنهای ششگانه، خانه پرستار و در ساختار اداری هم مدیریتهای پرستاری و معاونت پرستاری در سطح وزارت بهداشت را داریم، اما چیزی که بنیاد مداح را از سایر تشکلها متفاوت میکند، دغدغه متفاوت آن است.
دکتر عباس عبادی افزود: سمتوسوی نهادهای صنفی بهرغم اینکه هدف اول آنها توسعه حرفهای پرستاری است، بیشتر دغدغه حرفهمندان پرستاری را دارند و شاید در سالهای اخیر آن قدر که تمرکزشان را روی موضوعات معیشتی و برخی از توسعههای سطحی حرفهای را داشتند از بقیه موارد که مهمترین آن مردم است غفلت کردند.
وی ادامه داد: انجمنهای علمی هم هرچند نقش مهمی در توسعه دانش داشتند، اما میبینم بنیاد مداح چتر بزرگی بر سایر نهادهای صنفی و حرفهای پرستاری است. کار بنیاد مداح این است که ارزش تولید کند و ارزشها را توسعه و ترویج دهد.
معاون پرستاری وزات بهداشت اضافه کرد: بهرغم اینکه چند سال از تاسیس این بنیاد گذشته است، خوشبختانه از سال گذشته به همت مسئولان بنیاد، اولین جایزه بینالمللی بنیاد اهدا شد و امروز هم شاهد مراسم با شکوه تقدیر از استاد برتر پرستاری در سال ۱۴۰۴ هستیم.
عبادی گفت: اوایل دهه 90 پروژهای را با کمک خانم دکتر مختاری با عنوان «تبیین فرایند الگومداری در مدرسان پرستاری» طراحی و اجرا کردیم. سوال پژوهش این بود که چه میشود که برخی از مدرسان الگو میشوند.
وی ادامه داد: بیش از 100 نفر از دانشجویان پرستاری در این پژوهش شرکت داشتند و تعداد قابل توجهی اسم ارسال شد و با آنهایی که بیشترین فراوانی را داشتند شروع به مصاحبه کردیم. سوالی که از الگوهای معرفی شده پرسیدیم این بود که چه کردید که دانشجویان شیفته شما شدند.
معاون پرستاری وزات بهداشت افزود: مشارکتکنندگان گفتند در برنامه عادی زندگی بهدنبال این نبودیم که بخواهیم الگو باشیم، فقط زندگی عادی کاری خود را انجام میدهیم. بنابراین هیچکدام از این الگوها از قبل هدفمند برای تصدی این جایگاه برنامهریزی نکرده بودند.
عبادی اضافه کرد: در کل مدل رفتاری الگوهای پرستاری در چند موضوع خلاصه میشود. آنها غیر از وظیفه خود که به عنوان معلم برای رشد علمی دانشجویان قائل هستند، حواسشان به رشد شخصیتی دانشجویان هم هست. فقط دانشجو را در چارچوب کلاس و آزمون و ... نمیبینند. رشد علمی، رشد شخصیتی و مهمتر از همه رشد عاطفی دانشجویان برای آنها اهیمت دارد.
وی بیان کرد: موضوع دیگر رشد معنوی است. الگوها در ذهن خود چارچوبی را بسته و بهگونهای رفتار میکنند که هدفمند یا ناخودآگاه، دانشجویانشان را بهگونهای هدایت میکنند که شایسته معلمی است که در راستای تربیت انسان کامل قدم بر میدارد، البته اینکه تا چه اندازه موفق میشود در اختیار معلم نیست.
دکتر مداح: آرامش دادن به بیمار عبادت است
دکتر سادات سید باقر مداح مادر پرستاری ایران نیز در این مراسم گفت: همه استادان امروز فرزندان من هستند، مهمترین بخش خدمت هفتاد سالهام ارتباط است. ارتباط با مددجو، با همکار یا مدیر یا ...، اگر درست انجام شود، شاهد تولد الگوها هستیم.
مادر پرستاری نوین ایران افزود: آرامشی که به بیمار و خانواده بیمار داده میشود، عبادت است. برای شکلگیری پرستاری خون دلها خورده شد تا امروز شاهد شکلگیری دانشکدههای پرستاری باشیم. از نظر حرفهای باید آنچه که میتوانیم به پرستاری کمک کنیم.
وی اضافه کرد: پرستاری در ایران امروز بهترین مقالات علمی را در کشور و حتی در سطح بینالمللی تولید میکند. مهم است که در جامعه اسلامی پرستاری را بهگونهای معرفی کنیم که در جهان مطرح باشد.
شادی و شعف باید در دل جامعه باشد
دکتر فضلالله احمدی استاد برتر پرستاری نیز در این مراسم گفت: خوشحالم که در محفلی جمع شدیم که بهنام فردی با ویژگیهای بسیار متنوع مزین است. این فرد الگوی اخلاق حرفهای در همه سطوح است. ایشان استاد و مادر پرستاری نوین هستند.
وی گفت: دکتر مداح گفتند تاریخچه و دایرةالمعارف اخلاقی، علمی و معنوی حرفه پرستاری هستند. با فردی مواجه هستیم که بهغایت فروتن، متواضع و دگربین هستند که صفتی بسیار ارزنده هستند. مهمتر اینکه هویت بخش حرفهای، در سطح ملی و بینالمللی برای پرستاری ایران است.
وی افزود: زمانی که دوستان شاخصهایی را از من میگفتند، دو ادراک داشتم. یکی اینکه خوشحال شدم و دیگر اینکه چه باید میبودم که نبودم و هر دو این ادراکها برایم جذاب بود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: بیست و یک سال شیفت کاری کامل بر بالین بیماران داشتم که تا انتهای دوران دکترا ادامه داشت. افتخار میکنم از این بابت و از دعای هزاران بیمار امروز اینجا ایستادهام و باید از آنها هم تشکر کنم.
احمدی گفت: یک دلتنگی کوچک هم دارم؛ ما دور هم جمع میشویم، همدیگر را تشویق میکنیم و شادمان هستیم، اما نمیدانم بیماران و جامعه تا چه اندازه در این فضا با ما همسو هستند.
وی گفت: امیدوارم روزی برسد که این شعف و شادی و تمجیدها خارج از این سالنها در دل جامعه برود. جامعهای که پرستار چه در داخل و چه در خارج فضای بیمارستان در معرض آن است، امیدوارم روزی برسد جامعه، پرستاری را که میبیند حس شعف و خوشایندی به آن دست دهد و امیدوارم تکتک فعالیتهای پرستاری به آنجا برسد.

نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |