1404/02/21١٦:٥١

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسدآباد:

پرستاران باید با کسب پروانه فعالیت مستقل شوند

پرستاران باید با کسب پروانه فعالیت مستقل شوند

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسدآباد گفت: پرستاران هم باید مانند بسیاری از مشاغل حوزه سلامت با کسب پروانه فعالیت بتوانند به صورت مستقل در خارج از بیمارستان هم کار کنند و تحقق استقلال حرفه‌ای یکی از خواسته‌های مهم پرستاران است.

جواد شاهی در گفت و گو با خبرنگار روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد یکی دیگر از خواسته‌های پرستاران از سازمان نظام پرستاری برای پیگیری مطالبات صنفی و حرفه‌ای، پیگیری پروانه کسب پرستاری است تا مانند بسیاری از مشاغل حوزه سلامت بتوانند مطب شخصی داشته باشند و مستقل به فعالیت بپردازند.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسدآباد افزود:‌ یک پرستار با سال‌ها سابقه در بخش‌های مختلف و تجربه در زمینه‌های مختلف مانند پانسمان، بخیه، تزریقات و ... و هر کاری را که بعضا با کار یک پزشک عمومی مرتبط است در بیمارستان انجام می‌دهد، بنابراین می تواند بسیاری از کارها در صورتی مجوز داشته باشد به صورت مستقل انجام دهد.

وی ادامه داد: این موضوع یکی از مواردی است که می‌تواند حرفه پرستاری را در جامعه بیشتر نمایان کند. همه رشته‌های حوزه سلامت از این امکان بهره‌مند هستند، چرا پرستاران نتوانند از آن استفاده کنند. پرستار حرفه‌ای یکی از موضوعاتی است که با توجه به تجربه‌ دیگر کشورها، در ایران هم می‌تواند اجرایی شود.

شاهی اضافه کرد:‌ متاسفانه جایگاه حرفه پرستاری هنوز به جایی نرسیده است که بتواند دانش و تجربه خود را به‌صورت مستقل در اختیار جامعه قرار دهد. این یکی از موضوعاتی است که بسیاری از پرستاران می‌خواهند.

عملکرد سازمان نظام پرستاری در دوره ششم مثبت است

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسدآباد افزود: عملکرد سازمان نظام پرستاری را می‌توان با توجه به مشکلاتی که سر راه هست، مثبت ارزیابی کرد. ارتباط خوب با وزارت بهداشت و جامعه پرستاری یکی از نقاط مثبت این دوره سازمان نظام پرستاری است و جامعه پرستاری باید بتواند از این موقعیت استفاده کند.

وی ادامه داد: امروز مطالبه اصلی جامعه پرستاری در کل کشور اجرایی شدن صحیح قانون تعرفه‌گذاری است. تعرفه اورژانس پیش بیمارستانی و بخش‌های اورژانس بیمارستان‌ها و اتاق عمل هنوز کم است. سازمان نظام پرستاری هم برای این موضوع تلاش‌هایی کرده است که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.

شاهی اضافه کرد: شاید اگر از همان ابتدا که بسته‌های خدمات پرستاری طراحی شده است،‌ تعرفه این بخش‌ها  به درستی دیده می شد امروز این مشکلات را نداشتیم. اگر سازمان نظام پرستاری بتواند در این زمینه اقدامی انجام دهد و این موضوع بازنگری شود، فکر می‌کنم به طور نسبی جامعه پرستاری کشور از این موضوع راضی باشند.

وی گفت‌: در موضوع اجرای قانون تعرفه گذاری برای مثال درآمد بیمارستانی در اسدآباد در یک مقطع دو میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است. از این درآمد بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان سهم بخش اورژانس بوده است، اما در بازتوزیع و تقسیم تعرفه با توجه به ضریبی که همکاران در دیگر بخش‌های از تعرفه می‌گیرند از اورژانس و اتاق عمل بیشتر است. در نتیجه تعرفه همکاران در دیگر بخش‌ها بالاتر می‌رود.

شاهی اضافه کرد: پولی که اورژانس از طریق بیمه، مردم، تریاژ و ... برای بیمارستان درآمدزایی کرده است در بخش‌ها تقسیم می‌شود و پرستاران اورژانس کمترین سهم را دارند. این موضوع نوعی بی‌عدالتی است و بازنگری در تعرفه‌گذاری و بازتوزیع تعرفه امروز یکی از خواسته‌های اصلی پرستاران است.

پرستاران در تصمیم گیری بازتوزیع تعرفه‌ها در دانشگاهها نقشی ندارند

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسدآباد افزود: از طرف دیگر متاسفانه یکی از مواردی که شاهد آن هستیم ابهام و نبود شفافیت در بازتوزیع تعرفه پرستاری است. برای مثال با پیگیری های انجام شده بیمه مدعی شد که تا دی ماه مطالبات دانشگاه علوم پزشکی همدان پرداخت شده است، در حالی که دانشگاه تا مهر ماه مطالبات پرستاران را پرداخت کرده بود. اکنون سوال پیش می‌آید که پس مطالبات این سه ماه چه شده است.

وی ادامه داد: اگر نماینده پرستاران نقشی در بازتوزیع تعرفه داشت، به‌طور طبیعی این ابهام‌ها و نبود شفافیت به‌وجود نمی‌آمد. بارها این موضوع را پیگیری کردیم و خواستیم که پرستاران هم در سیستم بازتوزیع تعرفه در دانشگاه‌ها نماینده‌ داشته باشند، اما متاسفانه هنوز نتیجه‌ای نگرفتیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: